Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft een verzekerde
na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen

Schade Zakelijk

Bent je gaan ondernemen om met grote regelmaat bezig te zijn met uw verzekeringen? Vast niet!  Als ondernemer wil je doen waar je goed in bent. En dat is namelijk ondernemen! Kansen omzetten in successen.

Onze adviseurs

Onze adviseurs begrijpen dit als geen ander! Je wil jezelf niet bezighouden met allerlei vragen over verzekeringen, pensioenen, hypotheken en financiële planning. Je wilt oplossingen! Oplossingen, die bij jou passen en zoveel mogelijk risico’s vermijden.

Een sparring partner

Om je goed te kunnen adviseren, is het belangrijk dat wij zowel jou als jouw onderneming goed kennen. Vanuit deze vertrouwensband zijn wij het hele jaar door jouw sparringpartner en kun je altijd rekenen op advies dat past bij jouw manier van ondernemen. Want verzekeren is een oplossing, maar verzekeren is niet altijd dé oplossing. Het begint met het (her)kennen van jouw risico’s. Neem daarom contact op met Jager Financieel Advies om te kijken welke oplossing het beste bij jouw onderneming past. Want wij begeleiden je ook bij risicoanalyse en risico- beheersing binnen jouw onderneming en daarbij nemen we je zoveel mogelijk werk uit handen. Wij geven je graag een deskundig en onafhankelijk advies in begrijpelijke taal.

Wil je eens met een van onze Hypotheek adviseurs spreken
neem dan contact op met

Berno Schipper
Adviseur Schade

10 vragen en 10 antwoorden

Wat is Execution Only?

Het afsluiten van de verzekering doe je rechtstreeks en online. Dit noemt men Execution Only en dat is voor consumenten die zonder advies weten welke keuze zij maken. Je bent daarom zelf verantwoordelijk voor uw keuze, het afsluiten en uiteindelijk het beheer van jouw verzekering.

Aan wie betaal ik de premie voor mijn verzekering(en)?

Je betaalt de premie rechtstreeks aan de betreffende maatschappij. Bij maandbetaling is dit altijd per automatische incasso. Bij andere betalingstermijnen heb je zelf de keuze tussen maand, kwartaal, half jaar en jaar. Je ontvangt de polis ook rechtstreeks van de betreffende maatschappij.

Is een AVB (Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven) verplicht?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Het is wel een verstandige keuze. Jouw bedrijf is aansprakelijk wanneer jij of een medewerker tijdens het werk schade of letsel toebrengt aan anderen. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen.

Wat is een CAR (Bouw- en Montageverzekering)

Een CAR-verzekering (Constructie All Risk) is een tijdelijke (aflopende) verzekering die wordt afgesloten bij de aan- of verbouw van bijvoorbeeld een gebouw.
Bij een bouwproject gaat er wel eens iets mis. Regen en storm beschadigen bijvoorbeeld een pand in aanbouw. Of jouw onderaannemer maakt een fout waardoor schade ontstaat. Een bouwplaats is bovendien een aantrekkelijk doelwit voor dieven en vandalen.

Met de CAR-verzekering bescherm je jezelf tegen deze risico’s. Of dit nu voor de duur van één bouwproject is, of voor alle projecten het hele jaar door. Zo ben je verzekerd tegen schade tijdens het werk op de bouwplaats, ook tijdens de onderhoudstermijn. Bovendien is het transport van bouwmaterialen of onderdelen ook verzekerd.

Wat is een AOV

Een AOV is een verzekering voor zelfstandig ondernemers en biedt inkomenszekerheid bij ziekte of invaliditeit. Het doel van de AOV is het waarborgen van de continuïteit van de onderneming en het inkomen van de ondernemer. In geval van arbeidsongeschiktheid keert de verzekeraar periodiek uit.

Kan ik iets doen om brandstichting te voorkomen?

Brandstichting is één van de meest voorkomende oorzaken van bedrijfsbrand. Je kunt een aantal effectieve maatregelen nemen om brandstichting te voorkomen:
Plaats een degelijk hekwerk om uw terrein. De kans dat brandstichters op je terrein komen, neemt dan sterk af.
Plaats geen brandbare materialen dicht bij gebouwen of tegen een hek. Vaak staan er bijvoorbeeld pallets en afvalcontainers tegen gebouwen of hekken.
Zorg dat je terrein goed is verlicht. Brandstichters staan niet graag ‘in de spotlights’.
Zorg voor toezicht of sociale controle. Sluit bijvoorbeeld een contract met een particuliere bewakingsdienst en laat die regelmatig (maar op verschillende tijden!) controleren. Of maak afspraken met buren om toezicht te houden.

Ik heb brand en inbraak verzekerd. Dat is toch voldoende?

Brand en inbraak zijn inderdaad belangrijke risico’s om goed te verzekeren. Maar er zijn er nog meer, waaraan je misschien niet gedacht hebt. Denk aan instortingsgevaar, bijvoorbeeld door een aanrijding, waterschade, en blikseminslag en inductie. We geven van elk risico een paar voorbeelden.

Bedrijfspand stort in, bijvoorbeeld door een aanrijding:
Constructies van bedrijfsgebouwen zijn vaak vrij licht, bijvoorbeeld golfplaten daken en overkappingen.
Loopkranen, heftrucks, shovels en dergelijke kunnen schade veroorzaken aan gebouwen, installaties en stellingen.

Waterschade:
Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld hevige regenval en afwatering die al het water niet meer kan verwerken.

Bliksem en inductie:
Bedrijven zijn steeds afhankelijker van automatisering. Denk aan kantoorautomatisering en geautomatiseerde productieprocessen. Een blikseminslag kan aanzienlijke schade veroorzaken. Bijvoorbeeld doordat je het gebouw niet meer in kunt of door beschadigde productiemachines. Een bliksemafleider en overspanningbeveiliging kunnen de schade beperken of voorkomen.

Wanneer ben ik een bestuurdersaansprakelijkheid nodig?

Als bestuurder, commissaris of toezichthouder kun je persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor schade veroorzaakt door jou en je medebestuurders. Dit kan tot hoge juridische kosten leiden, zelfs wanneer de claim onterecht is. Dit gaat ten koste van jouw privévermogen. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de juridische kosten en de uiteindelijke schadevergoeding. Zo kun je onbezorgd jouw werk doen.

Waar dient een rechtsbijstandsverzekering voor

Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij zakelijke geschillen die je met een ander hebt. Je bent hierbij dus verzekerd op het moment dat je een geschil met iemand anders hebt. Hierbij kun je denken aan onenigheid met leveranciers of afnemers. Maar ook over arbeidsrecht, sociale wetgeving of uw bedrijfspand.