Een schadeverzekering is een verzekering die tot doel heeft een verzekerde
na het optreden van een verzekerd risico schadeloos te stellen

Schade Particulier

Een verzekering sluit je af om het financiële risico van schades te beperken. De noodzaak voor het afsluiten van een verzekering wordt bepaald door de mate waarin je risico wilt en kunt lopen. Je kunt bij ons terecht voor hulp om het risico in te schatten.

Verzeker niet te weinig maar ook niet te veel!

Een goede verzekering is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Hierdoor verzeker je alleen wat voor jou noodzakelijk is. Dat betekent niet te veel verzekerd maar ook niet te weinig. Jager Assurantiën adviseert je over de juiste verzekeringen voor jouw situatie.

Schade Particulier

Je verzekert jezelf om een hele simpele reden. Je wilt er zeker van zijn dat als je bezittingen iets overkomt, er geld beschikbaar is om de schade te vergoeden. Waardoor er geen financiële problemen ontstaan. Verzekeren is dus eigenlijk een heel eenvoudig principe. Je betaalt samen met andere mensen een bepaald bedrag per maand en wij betalen schadevergoeding voor schade aan iets waarvoor je jezelf hebt verzekerd.

Wil je eens met een van onze Schade adviseurs spreken
neem dan contact op met

Danielle van Goozen-Schipper
Adviseur Schade Particulier

Voorbeelden van particuliere schadeverzekeringen zijn o.a.:

Wonen:

 • Inboedelverzekering
 • Woonhuisverzekering
 • Kostbaarhedenverzekering
 • Recreatiewoningverzekering

 

Verkeer:

 • Autoverzekering
 • Motorverzekering
 • Bromfietsverzekering
 • Fietsverzekering
 • Oldtimerverzekering
 • Inzittendenverzekering
 • Verkeersrechtsbijstandverzekering

Recreatie:

 • Doorlopende of aflopende reisverzekering
 • Doorlopende of aflopende annuleringsverzekering
 • Caravanverzekering
 • Kampeerautoverzekering
 • Bootverzekering
 • Inzittendenverzekering
 • Hobby- en sportartikelenverzekering bijvoorbeeld golf- vis- of duikuitrusting

 

Overig:

 • Autoverzekering
 • Motorverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Ongevallenverzekering
 • Zorgverzekering

10 vragen en 10 antwoorden.

Aan wie betaal ik de premie voor mijn verzekering(en)?

Je betaalt de premie rechtstreeks aan de betreffende maatschappij. Bij maandbetaling is dit altijd per automatische incasso. Bij andere betalingstermijnen heb je zelf de keuze tussen maand, kwartaal, half jaar en jaar. Je ontvangt de polis ook rechtstreeks van de betreffende maatschappij.

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

De hoogte van je premie bestaat uit allerlei factoren. Naast het type auto is ook het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto namelijk is, hoe groter de schade is bij een eventuele botsing. Ook de snelheid van het voertuig beïnvloed om deze rede de premie. Daarnaast wordt de premie beïnvloed door zaken als het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, je woonplaats, leeftijd en de soort beveiliging op je auto.

Het aantal kilometers per jaar
Als je veel kilometers per jaar rijdt, ben je dus vaak op de weg en loop je automatisch meer risico op schade dan wanneer je amper op de weg rijdt. Hoe hoger risico je loopt, hoe hoger de premie zal zijn.

Schadevrije jaren
Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je op je premie zal ontvangen. Dit komt door de bonus/malusregeling.

Beveiliging
Wanneer je je auto goed hebt beveiligd, zal de kans op diefstal lager zijn. In dat geval loopt de verzekeraar dus wat minder risico dan bij eenzelfde auto die geen beveiligingssysteem heeft en dat beïnvloed dan ook je premie.

Woonplaats
Wanneer je in een drukke stad of regio woont, loop je meer kans te verongelukken dan in hele rustige regio’s. Ook is het aantal autodiefstallen groter in drukke regio’s en dus zal wanneer je in een drukke regio woont je premie relatief hoger zijn.

Leeftijd
Jonge bestuurders zijn minder ervaren en vormen dus een groter risico voor de verzekeraar. Om deze reden betalen jonge bestuurders relatief vaak een hogere premie dan oudere bestuurders.

Mijn auto is verkocht, wat nu?

Heb je jouw auto verkocht en koop je binnenkort weer een nieuwe auto, dan is het raadzaam om uw huidige autoverzekering te schorsen. Je kunt dan de nieuwe auto straks op dezelfde polis weer in dekking geven. Je hebt jouw auto verkocht en koopt geen nieuwe auto meer? In dat geval kun je een kopie van de vrijwaring naar ons versturen per post of per e-mail. Ons e-mailadres is info@jagerfinancieeladvies.nl

Hoe werkt de bonus/malus-ladder

Bijna alle autoverzekeraars stellen de hoogte van hun premies af met behulp van de bonus/malusregeling. Dit is een systeem dat zich richt op je rijgedrag. Hoe vaker je schade claimt, des te hoger wordt je premie. De korting die je per jaar op je premie krijgt verandert elk jaar aan de hand van de bonus/malus-ladder. Vaak bestaat deze ladder uit 18 tot 20 treden. De korting per trede verschilt per verzekeraar dus kijk goed naar het systeem dat jouw verzekeraar hanteert wanneer je een nieuwe verzekering gaat afsluiten.

Daling of stijging op de ladder
Elk jaar dat je schadevrij rijdt kom je een trede hoger (maximaal tot de hoogste trede). Wanneer je in een jaar schade veroorzaakt daal je op de ladder. Deze daling is in de meeste gevallen meerdere treden tegelijk. Het is dus veel moeilijker om hoog op de lader te komen dan te dalen. Indien er schade ontstaat waarbij je verzekeraar deze kan verhalen op een schuldige wederpartij zal er geen terugval op de ladder plaatsvinden.

Soms eerder schade voor eigen rekening
Het zakken op de bonus/malus-ladder is niet afhankelijk van de hoogte van de schadeclaim. Dit houdt dus in dat ook al is de claim een groot of klein bedrag, de terugval op de ladder hetzelfde is. Hierdoor is het vaak bij kleine schades verstandiger om de schade voor eigen rekening te nemen.

Wat is het gevaar van onderverzekerd zijn?

Als je onderverzekerd blijkt te zijn, krijg je in geval van schade alleen een evenredig deel van de schade vergoed. Dit betekent dat als de werkelijke nieuwwaarde 5 procent hoger ligt dan het verzekerde bedrag, je dus maar 95 procent van de nieuwwaarde terug krijgt. Dit geldt zowel voor grote als voor kleine schade.

Garantie tegen onderverzekering
Maar als je voor het bepalen van jouw inboedel- of opstalwaarde gebruik maakt van een inboedel-/opstalwaardemeter krijg je vaak een garantie tegen onderverzekering. Door het invullen van een aantal vragen wordt er in combinatie met je gezinssituatie, leeftijd, inkomen en de grootte van je huis een geschatte inboedel-/opstalwaarde berekend. Met deze waardemeter krijg je vervolgens van je verzekeraar een garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat als er nou bij schade blijkt dat het bedrag dat de inboedel-/opstalwaardemeter aangaf te laag blijkt te zijn, de verzekeraar hier niet moeilijk over doet. Ze nemen in die zin dus het risico dat het bedrag eventueel te laag kan zijn ingeschat en vergoeden alsnog de gehele schade.

Ik heb op zaterdag of vrijdagavond een auto gekocht en het kenteken staat nu op mijn naam. Hoe kan ik die auto dan direct verzekeren?

Wanneer je een – voor ons bekende – verzekeringsklant bent en je hebt al een autoverzekering bij ons lopen, dan kun je de gegevens van de auto, de wijze waarop je hem verzekerd wilt hebben en de wijzigingsdatum gewoon doormailen naar info@jagerfinancieeladvies.nl. Bij de meeste auto’s is er dan direct verzekeringsdekking. Dure BMW’s, Audi’s en Mercedessen, cabrio’s en alle andere, niet-standaard auto’s kunnen wij echter veelal niet zonder meer accepteren. Je kunt dan het beste maandagochtend direct na 09.00 uur contact met ons op nemen om e.e.a. door te spreken.

Controleer altijd zelf nog even tijdens de kantooruren, of de autowijziging inderdaad duidelijk is overgekomen.

Voor nieuwe relaties of voor klanten die net hun rijbewijs hebben gehaald en voor het eerst een auto kopen, kunnen wij pas op maandag voor je beoordelen of wij het aangeboden risico kunnen verzekeren. Het inspreken van je naam en de autogegevens e.d. houdt niet in dat de auto verzekerd is.

Ik heb een zorgpolis. Moet ik wel een reisverzekering afsluiten?

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zeker wanneer je naar het buitenland gaat. De zorgpolissen dekken namelijk niet altijd voor 100% de kosten van buitenlandse artsen. Repatriëring, ambulancevervoer of de kosten van opsporing zijn op de zorgpolis bijna nooit verzekerd. Denk daarbij eens aan vermiste wandelaars of wintersporters die met een helicopter gevonden worden. Die kosten (enkele duizenden Euro’s) komen voor je eigen rekening wanneer je geen reisverzekering met dekking voor repatriëring hebt afgesloten.

Hoe zit het wanneer ik in het buitenland rij en géén winterbanden onder mijn auto heb?

Je hebt wellicht inmiddels al wel begrepen, dat het problemen kan geven, wanneer je – tijdens winterse omstandigheden  – in het buitenland schade rijdt en je géén winterbanden hebt onder je auto. De tendens is, dat je dan zelf een deel van de schade voor jouw rekening zal moeten nemen. Ga dus voor veilig!! Ook in Nederland sneeuwt en ijzelt het regelmatig en heb je een aantal maanden per jaar duidelijk baat bij winterbanden.

Stormschade, wat vergoedt de verzekering?

Met het veranderend klimaat is het raadzaam een goede verzekering af te sluiten om niet voor onaangename verassingen te komen staan. Maar wat wordt er eigenlijk vergoed door de verzekering?

Bij schade door storm valt te denken aan bijvoorbeeld een omgewaaid tuinhuis of een boom die terecht is gekomen op de schuur. Of bijvoorbeeld dakpannen die van het dak zijn gewaaid. Er wordt doorgaans alleen uitgekeerd bij stormschade met windkracht 7 of hoger. Verzekeraars beschouwen het dan pas als storm. De windkracht wordt gemeten door het KNMI. Mocht er geen windkracht 7 gemeten worden, dan kan er worden gekeken naar schade bij huizen in de buurt.

Verzekeraars keren vaak wel uit bij schade door storm. Wel geldt er bij schade door storm een hoger eigen risico dan bij andere schades. Mocht je dus een hoog eigen risico hebben en nauwelijks schade, dan kun je de schade beter zelf vergoeden.

Meestal krijg je de nieuwwaarde van de spullen vergoed. Indien de waarde van je spullen lager is dan 40 procent van het bedrag waarvoor je ze hebt aangeschaft, dan wordt de dagwaarde vergoed. Er zijn wel een aantal uitzonderingen waarbij je niet het volledige bedrag krijgt vergoed. Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie hierover.

Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering?

Een opstalverzekering verzekert alles wat niet te verhuizen is (onroerende goederen) en een inboedelverzekering alles wat wél te verhuizen is (roerende goederen). Toch zijn hier vaak misverstanden over. Wat is nou het verschil?

Steeds vaker wordt de term woonverzekering gebruikt in plaats van de aloude inboedelverzekering en opstalverzekering. Dat komt doordat verzekeraars de inboedel- en opstaldekking vaak in één pakket onderbrengen: de woonverzekering.

Opstal en inboedel twee verschillende begrippen
De opstal, dat is het huis zelf, de stenen. Daarbij horen ook een schuur, een garage, schutting of andere omheining. In je huis hoort alles wat er ‘aard- en nagelvast’ mee verbonden is bij de opstal. Soms is zelfs de tuinaanleg bij de dekking inbegrepen. Een opstalverzekering hoef je alleen maar te hebben als je de eigenaar van jouw huis bent. Huur je de woning, dan is het niet nodig om de opstal te verzekeren.

De inboedel, dat is alles wat in je huis aanwezig is. Het gaat daarbij om spullen die verplaatst kunnen worden. Een losse koelkast valt bijvoorbeeld onder de inboedel, terwijl een koelkast in een inbouwkeuken onder de opstal valt. De zaken die je kunt verhuizen naar een andere woning, dat noemen we de inboedel. Meubilair, kleding, apparatuur, fietsen, boeken, cd’s en dvd’s, en ga zo maar door.