Wat heeft u aan uw reisverzekering?

De avonden zijn lang en de temperaturen zijn aangenaam. Dat helpt behoorlijk om in de juiste vakantiestemming te komen. Reis uitzoeken, boeken en koffers pakken dus. En dan de reisverzekering. Maar wat heeft die u eigenlijk te bieden?

Misschien sluit u ieder jaar weer een losse reisverzekering af voor de vakantie. Of misschien hoeft dat niet omdat u een doorlopende reisverzekering heeft. Maar weet u eigenlijk wel wat deze verzekering voor u doet? Stel dat u door omstandigheden langer op uw vakantiebestemming moet blijven. Krijgt u dan de extra verblijfkosten vergoed? En als u vastzit op het vliegveld door een staking van het vliegtuigpersoneel. Kunt u dan een vergoeding krijgen voor de levensmiddelen die u moet aanschaffen voor uw gezin? En wat als u op vakantie in het ziekenhuis belandt. Worden dan alle medische kosten vergoed?

Misverstanden over medische kosten
Nederlanders blijken niet goed te weten wat hun reisverzekering precies voor hen doet. Met name over de medische kosten bestaan er veel misverstanden. Want die zijn toch verzekerd met de basiszorgverzekering? Dat klopt wel, maar de vergoeding is nooit hoger dan wat de behandeling in Nederland had gekost. Zijn de medische kosten in het buitenland hoger, dan betaalt u dat verschil zelf. Voor een ziekenhuisopname van twee weken in een privékliniek in Turkije kan dit oplopen tot 15.000 euro. Ook kent de basisverzekering een eigen risico van 385 euro per jaar. Met een dekking voor medische kosten in het buitenland op uw reisverzekering, krijgt u het bedrag vergoed dat u kwijt bent aan het eigen risico.

Niet claimen of geen vergoeding
Als u niet goed weet wat de reisverzekering vergoedt, zult u bepaalde schades misschien helemaal niet claimen bij terugkomst. Of u rekent op een schadevergoeding, maar krijgt die niet. In beide gevallen voelt het alsof de reisverzekering geen nut heeft gehad. Daarom: als u zich voorbereidt op de vakantie, kijk dan ook uw reisverzekering na.

Wat wilt u verzekeren?
Reisverzekeringen bestaan uit verschillende rubrieken: bagage, medische kosten, ongevallen en onvoorziene kosten. U hoeft niet alle rubrieken u op te nemen. Bovendien heeft u de keuze uit een standaarddekking of een uitgebreide dekking. En u kunt de verzekering nog aanvullen, bijvoorbeeld met een annuleringsverzekering of een pechhulpverzekering. Een reisverzekering is dus op maat in te vullen. U moet dan wel weten welke risico’s u verzekerd wilt hebben. En of deze risico’s niet al afgedekt zijn op een andere verzekering, bijvoorbeeld uw aanvullende zorgverzekering, uw inboedel- of kostbaarhedenverzekering of uw autoverzekering.

Wij checken uw reisverzekering
Wij bespreken met u of uw reisverzekering goed aansluit op uw vakantiebestemming en uw vakantieactiviteiten, of u niet dubbel verzekerd bent en of uw reisverzekering voordeliger kan. Goed voorbereid op vakantie? Wacht dan niet tot vlak voor vertrek, maar neem nu al contact op met ons kantoor.

Recent Posts