This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

Hypotheek oversluiten | Jager Financieel Advies

Cookies 🍪

Wij gebruiken cookies waarvoor we jouw toestemming vragen. Lees meer

Jager

De huidige

hypotheek

oversluiten

Betaalt u een hypotheekrente die flink hoger is dan de huidige lage rente en wilt u besparen?

Wil je profiteren van de lage rente en je maandlasten verlagen? Of wil je een andere hypotheekvorm? Dan kun je je hypotheek oversluiten. Of dit gunstig is, hangt af van je bestaande hypotheek en jouw situatie. Wij zoeken graag voor je uit wat je mogelijkheden zijn.

Profiteren van de lage rente

Je woont naar volle tevredenheid in je huidige woning. Daarnaast betaal je elke maand zonder problemen je maandlasten. Maar nu de hypotheekrente zo laag is, vraag je je tóch af of je je hypotheek niet voor lange tijd tegen een lagere hypotheekrente vast kunt zetten. Logisch! Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Hypotheek oversluiten: Verstandig of niet?

Of oversluiten verstandig is, hangt helemaal af van de hypotheek die je nu hebt, de actuele rente, jouw persoonlijke situatie en plannen voor de toekomst. Er zijn verschillende redenen om je hypotheek over te sluiten.

Voordelen:

  • Besparen op je maandlasten

  • Profiteren van de lage hypotheekrente en deze voor langere tijd vastzetten

  • Je kunt de boeterente (dit is de vergoeding die je betaalt voor vroegtijdig aflossen) van de belasting aftrekken

Wil je je woning verbouwen of verduurzamen? Dan kun je je hypotheek oversluiten en tegelijk verhogen - mits je inkomen dit toelaat

Hypotheek omzetten voor een verbouwing

Wil je meer ruimte, een nieuwe keuken of een energiezuiniger huis? Een verbouwing kan het moment zijn om je hypotheek over te sluiten. Onze adviseurs helpen je graag om de verbouwing en de hypotheek helder in kaart te brengen.

Daarnaast is oversluiten ook een goed moment om verduurzaming mee te nemen in de hypotheek. Duurzame verbeteringen aan je woning kunnen namelijk voordelig uitpakken voor je maandlasten, de waarde van je woning, het wooncomfort én voor het klimaat. Daarnaast zorg je ervoor dat het in de zomer lekker koel is in huis en in de winter extra warm.

Hypotheek oversluiten interessant voor jou?

Wil jij graag weten of het voor jou voordelig is om je hypotheek over te sluiten? wil je weten of oversluiten je zowel op korte als op lange termijn voordelen biedt? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze hypotheekadviseur!


Direct contact

Ilse Lesscher

Hypotheek adviseur

Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00

Enkele geldverstrekkers die wij vergelijken!